Zonnige perioden

Auteur: Hans Vervoort

De drukbezette bladenuitgever Hans Westerlo ontvangt een ansichtkaart uit Florida van zijn oude schoolvriend Peter. Peter is op zoek naar Lilian, het meisje op wie ze allebei verliefd waren, meer dan vijfendertig jaar geleden, tijdens hun HBS-tijd in Soerabaja. Heel het onvervulde verlangen van Hans’ jeugd komt in alle hevigheid boven: hij besluit zich te onttrekken aan zijn zakelijke beslommeringen om het geluk ditmaal af te dwingen. Dat was alleen nooit zijn sterke kant…

‘Het leven is zinloos, maar verder kun je er alles van maken.’ Deze uitspraak uit de mond van een van zijn roman-figuren is typerend voor het werk van Hans Vervoort. Zijn helden banen zich met opgewekt pessimisme een weg door het leven van alledag, en de beschrijving daarvan levert een unieke – en uiterst leesbare – combinatie op van relativerende humor.

‘Vervoort schrijft realistisch proza, overigens van een heel verfijnde en zuinige soort, met veel speelsheid en lichte ironie. Hij kan als weinig Nederlanders een dialoog schrijven.’ – Kees Fens in de Volkskrant.

Download dit ebook gratis

Een reactie

  • Ben v Wisselingh reageerde op 2 mei 2012 Antwoord

    Fantastisch mooi om op deze manier leuke en interessante boeken te kunnen downloaden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *