Wanneer de mieren schreeuwen, Alex Boogers

Wanneer de mieren schreeuwenIn 2003 werd een dertienjarige jongen doodgeschoten, omdat hij een sneeuwbal naar een auto had gegooid. Zijn naam was Sedar Soares en hij hield van voetbal.

De dader is nooit gepakt. Sedar werd een incident in een lange, aaneengeregen ketting van incidenten. Een incident dat in een verhardende samenleving voortrolt, en steeds zal terugkeren in een andere omgeving, tegen een ander decor, met een andere omstandigheid, en waar ik niets tegenover kan stellen dan een verhaal.

Ik heb Sedar Soares nooit gekend, maar ik herhaal zijn geschiedenis in Wanneer de mieren schreeuwen omdat ik hem was, dertig jaar geleden, en omdat mijn zoon hem bijna is, als hij deze winter buiten speelt in de sneeuw, en omdat ik weet dat, als het erop aankomt, ook ik hem niet kan beschermen.

Klik hier om dit ebook gratis te downloaden

Dit boek is tijdelijk gratis te downloaden

2 reacties

  • l.speelman reageerde op 20 november 2013 Antwoord

    Hallo,
    Men kan alleen maar downloaden als men een Visa of Masterkaart bezit.

  • Fred Sevriens reageerde op 8 januari 2014 Antwoord

    Downloaden? Hoe dan? Je kunt alleen maar doorlinken naar de site van Bol.com. En niks e-boek, en al helemaal niet gratis. Raar. Wat is dit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *