PDF naar ePub omzetten

Sommige boeken zijn wel in PDF maar niet in ePub-formaat beschikbaar. Die boeken zijn meestal echter lastig te lezen op de kleinere schermen van ereaders en smartphones. Dan kun je ze beter omzetten naar het schaalbare formaat ePub. Hier komt soms echter nog wel wat bij kijken.

Om PDF naar ePub om te zetten kun je gebruik maken van het gratis programma Calibre. Installeer en open dit programma, en importeer je PDF-bestand in Calibre. Vervolgens klik he op ‘Boeken converteren’. Hier kies je voor ‘Uitvoerformaat’ ePub. Klik vervolgens op ‘Ok’ en klaar ben je. Je boek is nu geconverteerd naar ePub. Je moet vervolgens wel de tekst controleren en eventuele foutjes wegwerken, het kan bijvoorbeeld gebeuren dat paginanummers tussen de tekst terechtgekomen zijn. Voor omzetten naar ePub kun je het beste gebruik maken van PDF-bestanden met enkel maar tekst, en geen ‘rare’ dingen als kopteksten en voetteksten verspreid door het boek. Die worden namelijk meestal niet goed omgezet.

Ook werkt deze methode niet als het PDF-bestand bestaat uit afbeeldingen in plaats van tekst. Als dit het geval is dan moet je het PDF-bestand eerst door OCR-software (tekstherkenning) halen voordat je het met Calibre naar ePub kunt converteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *