Over de grens

Over de grensVerwijdering van vluchtelingen en migranten is het sluitstuk van het Nederlandse vreemdelingenbeleid. Met dit beleid probeert de overheid migratie te beheersen en te reguleren. Uitsluiting en opsluiting van vluchtelingen en mensen zonder papieren zijn hier onlosmakelijk aan verbonden. Het verwijderingsapparaat houdt regelmatig grote schoonmaak. Vreemdelingenpolitie, de Immigratiedienst en de Marechaussee werken hier aan mee. Voor de detentie die aan verwijdering voorafgaat zijn nieuwe uitzetcentra in gebruik genomen.

Hoe is dit beleid zo ver gekomen? Wat is de praktijk van de verwijderingen in de afgelopen jaren? Wie zijn de mensen die verwijderbaar worden genoemd en wat overkomt hen?

Over de grens probeert antwoord te geven op deze vragen. Het boek behandelt het overheidsbeleid en de uitvoering hiervan. De verhalen van vluchtelingen en migranten die er aan zijn onderworpen, krijgen ook een plaats. Ook bevat het boek een alternatieve visie op migratie en een oproep tot actie tegen verwijderingen.

Klik hier om dit ebook gratis te downloaden.

Een reactie

  • Lakeisha reageerde op 18 mei 2016 Antwoord

    10 December 20&;2nbsp;&nbsp111:05 pm by Laurens Verlaek Eigenlijk weet ik nog niet wat ik wil gaan koken…Wellicht dat Nigella mij nog op ideeën kan brengen..? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *