Ondergedoken als Anne Frank

Het bekendste onderduikverhaal is dat van Anne Frank. Maar er waren natuurlijk veel meer kinderen die ondergedoken zaten, en een aantal heeft de oorlog wel overleefd. In dit boek vertellen veertien van hen hun onderduikverhaal.
Zo lees je over Maurice, die samen met zijn broertje ontsnapt uit de trein naar Westerbork. En over Jaap, die zich in de vuilnisbak verstopt als de Duitse commando’s het huis binnenvallen. Over Jack die geslagen wordt door zijn onderduikmoeder. Maar ook over Rita, die het zo fijn heeft bij haar onderduikouders dat ze eigenlijk niet meer weg wil. Kijk ook op de website www.ondergedokenalsannefrank.nl, daar vind je animaties van de verhalen, foto’s en nog veel meer informatie!

De tekst van het boek ‘Ondergedoken als Anne Frank’ is verrijkt met animaties en geluidsfragmenten van de mensen die geïnterviewd werden over hun onderduikervaringen. Om dit boek te bekijken heeft u een tabletcomputer nodig: een normale e-reader is immers niet geschikt voor het afspelen van video.

We waarschuwen alvast maar: het downloaden duurt, door alle filmpjes, een stuk langer dan u gewend bent. Geef de moed dus niet op als er niet direct iets lijkt te gebeuren, het resultaat is een paar minuten wachten waard.

Klik hier om dit ebook gratis te downloaden

3 reacties

  • M Baggermans reageerde op 1 juli 2015 Antwoord

    hoe moet ik het boek douwnloaden van ondergedoken als anne frank

  • Chris reageerde op 12 februari 2018 Antwoord

    Na een half uur is het boek nog niet gedownload … wat nu

  • renee reageerde op 25 augustus 2018 Antwoord

    dit is geen ebook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *