Lunchen met tante – Angela Capobianchi

Lunchen met tanteDe nieuwe thriller van Angela Capobianchi, De uitvoering, ligt in de boekhandel. Om dit te vieren stelt uitgeverij A.W. Bruna speciaal voor de geregistreerde bezoekers van Crimezone een epub van het korte verhaal Lunchen met tante als gratis download beschikbaar.

Registreer je op Crimezone en download dit korte verhaal in ePub

Fragment:

23 december 2011, ergens in de Abruzzen
Het huis was van steen, evenals de berg. Het lag op het zuiden en stond op een met gras begroeide helling waarachter, in de verte, de contouren van de Gran Sasso zich duidelijk aftekenden; in het oosten strekte de Adriatische Zee zich uit naar de horizon, intens blauw vanaf die afstand bezien.
De eetkamer op de eerste verdieping was minstens dertien meter lang en een man was hem al minstens een halfuur met grote passen aan het opmeten. Een dwangmatig, opgewonden ge-ijsbeer dat merkwaardig had geleken als het niet precies in het midden van de streep zonlicht had plaatsgevonden die vanaf het terras door de openslaande deur de rand van de gedekte tafel raakte.
Daarop zaten al wat vliegen die zich hadden vergist in het jaargetijde en vanuit de ondergelegen stal naar binnen waren gevlogen, bijeen in het broodmandje. De man deinsde met een afkerige beweging instinctief terug. Uit de aangrenzende keuken klonk het gedempte gepraat van de vrouwen. Betta, zijn zus, kwam de kamer in, pakte een stuk noga van een schaal en liep kauwend terug naar de keuken. Ze had hem noch aangekeken, noch aangesproken, alsof hij lucht was.
Fabio Goranti keek op zijn horloge: nog maar net tien over twaalf. De kwelling zou die dag lang zijn. Lang en pijnlijk.
Hij nam nogmaals de dertien stappen – hij had ze al ik weet niet hoe vaak geteld – die de kerstboom tegen de muur aan de oostkant van de grote, brandende openhaard scheidden van die aan de westkant, en uiteindelijk had hij er genoeg van. Hij liep naar de keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *