Geluk is voor de dommen – Hans Vervoort

Geluk is voor de dommenHoe kom je aan een beetje geluk?
Of het nu doortrapte zwendelaars zijn of juist naïeve slachtoffers, de personages in de verhalenbundel Geluk is voor de dommen blijven het antwoord schuldig. Ze proberen hun leven tegen de klippen op richting te geven, getrouw aan wat Hans Vervoort zelf eens schreef: ‘Het leven is zinloos, maar verder kun je er alles van maken.’

Zo maken we kennis met Maria, eens het knapste en meest begeerde meisje van de klas, nu een extreem dikke jonge vrouw. Wanneer twee oude schoolvrienden haar hebben overgehaald een dieet te volgen en een takelwagen al onderweg is om haar te vervoeren naar de afslankkliniek, slaat het noodlot toe.
Tevens lezen we over een vader die zijn gekloonde zoon opvoedt, een amateurbas die al zingend een computercode moet kraken, over het gelukkigste echtpaar van Nederland en over een berover van rijke oudjes.

Vervoort heeft maar weinig woorden nodig om zijn personages levensecht neer te zetten. Zijn dialogen zijn meesterlijk en de plots van zijn verhalen zeer inventief. Kenmerkend zijn de droge stijl en Vervoorts relativerende verteltrant, die het grootste leed nog dragelijk maken. Zelfs het feit dat na lezing van deze bundel voorgoed vaststaat dat geluk alleen voor de dommen is weggelegd.

Klik hier om dit ebook te downloaden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *