ePub Reader om ebooks te openen

ePub-bestanden kun je op diverse manieren openen. Hier vind je per apparaat een overzicht van de mogelijkheden.

Computer (PC/Laptop)
Om ePub-bestanden op je computer te openen heb je een ePub Reader nodig. Je kunt ebooks op je computer weergeven met behulp van de gratis programma’s Adobe Digital Editions, Calibre en FBReader.
Het programma Calibre is een aanrader, daar heb je ook allerlei mogelijkheden om ebooks te bewerken en om catalogussen te beheren.

Ereader
Op de meeste ereaders die in Nederland verkrijgbaar zijn kun je zonder meer ePub-bestanden openen. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld de Sony ereaders, de ereaders van Kobo en de Pocketbooks.

Android smartphones en tablets
Op telefoons en tablets met het Android-besturingssysteem kun je ePub-bestanden openen met een aantal applicaties. Een van de beste gratis apps hiervoor is Aldiko. Andere apps die ePub bestanden openen zijn bijvoorbeeld FBReader en Kobo.

iPad en iPhone
De beste app om ebooks in ePub-formaat op je iPad of iPhone te openen is iBooks. Dit is een applicatie van Apple zelf en deze biedt je veel mogelijkheden om je collectie te beheren en de weergave van je ebook naar eigen smaak aan te passen. Andere apps die met ePub om kunnen gaan zijn bijvoorbeeld Txtr en Bluefire Reader.

Mac
Op een Mac kun je epub-bestanden openen met Adobe Digital Editions en Calibre.

Online lezen
EPub-bestanden kun je ook online in de browser lezen. Er bestaan een aantal online readers waar je epub-bestanden kunt uploaden. Dit zijn bijvoorbeeld Booki.sh en MagicScroll.

6 reacties

 • Liesbeth reageerde op 22 april 2013 Antwoord

  Ik heb een vraagje, en ik hoop dat u me wilt helpen.
  Ik kijk op gratisepub, en wil een boek downloaden. Ik klik dan het boek aan en onder in mijn beeld komt de vraag wilt u het bestand openen of opslaan. Ik wil dan openen en klik dat aan maar er verschijnt niets. Dan probeer ik opslaan maar ook niets. Wat doe ik fout???

  Ik hoop dat u mij helpen kan.
  Met vriendelijke groet Liesbeth

  • Epub reader op google reageerde op 25 november 2020 Antwoord

   u heeft een applicatie nodig waarmee u .epub bestanden kan openen

 • Ron reageerde op 21 juli 2013 Antwoord

  leiden

 • Ron reageerde op 21 juli 2013 Antwoord

  ron Wanrooij ik woon leiden

 • Melvina reageerde op 18 mei 2016 Antwoord

  all the jk’s have solid axles. the sahara and x models simply do not have a sway bar disconnect motor. you will have to unbolt them manually if you wish to wheel diesenncctod.

 • http://www./ reageerde op 14 december 2016 Antwoord

  Having been to most parts of Israel, including Tel Aviv, which is currently being “cleansed” (as a cab driver once told me) of Africans, Arabs and anyone not fitting the profile of a white Jew, this is not unusual at all.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *