De klop op de deur – Ina Boudier-Bakker

De klop op de deurIn deze roemruchte bestseller uit 1930 tekent Ina Boudier-Bakker (1875- 1966) drie generaties welgestelde Amsterdammers. Met hen toont ze het hele scala aan gebeurtenissen en emoties die een mens van wieg tot graf begeleiden. Boudier-Bakker laat zien dat de mens ook binnen gezins- en familiestructuur in wezen eenzaam is.

Ina Boudier-Bakker plaatste haar personages tegen een levendige achtergrond van cultureel en maatschappelijk leven in de periode van circa 1860 tot 1920. Literatuur, toneel, muziek, sociale verhoudingen, vrouwenemancipatie, het komt allemaal aan bod, binnen en buiten de salon van de familie. Zo biedt De klop op de deur een kleurrijk panorama van een verdwenen Nederland.

De roman is ook een liefdevolle kroniek van Amsterdam, waar de familie Craets woont. Zij beleeft onder meer de demping van de grachten, de opening van het Concertgebouw en het Palingoproer.

De Klop op de deur is een meeslepend verteld verhaal over steeds weer veranderende tijden, over elkaar opvolgende generaties met hun hoop, illusies, verwachtingen, geluk en teleurstellingen.

Klik hier om dit ebook gratis te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *