Anna Karenina

Anna is gehuwd met de twintig jaar oudere Aleksej Karenin, maar wordt verliefd op de jonge officier graaf Wronski. Wanneer ze haar gezin voor hem verlaat, gaan gevoelens van schuld en schaamte haar leven echter steeds meer beheersen.
Anna Karenina is een monumentale negentiende-eeuwse roman vol drama en romantiek, en wordt met recht een waar meesterwerk genoemd.

De pers
‘Het beste wat de Russische letterkunde in de negentiende eeuw heeft voortgebracht.’ Maarten ‘t Hart

De auteur
Leo Nikolaj Tolstoj (1828-1910) studeerde oosterse talen en rechten in St. Petersburg. Tijdens de Krimoorlog (1853-1856) nam hij als officier deel aan de krijgsverrichtingen. In 1862 vestigde hij zich met zijn echtgenote op het landgoed Jasnaja Poljana. Tolstoj debuteerde met een trilogie: Kindertijd (1852), Jeugdjaren (1854) en Jongelingschap (1857). Zijn oorlogservaringen vinden hun neerslag in zijn groots opgezette epos Oorlog en vrede (1868). Met Anna Karenina (1878), zijn tweede grote roman, oogstte Tolstoj internationaal succes en vestigde hij definitief zijn naam. Verder verschenen van hem onder meer de roman Opstanding, de novelle De dood van Iwan Iljitsj en het sombere drama De macht der duisternis. Tolstoj’s preoccupatie met vragen van morele aard mondden uit in een geestelijke crisis en leidden tot censuur en excommunicatie door de Russisch-orthodoxe kerk. In 1910 verliet Tolstoj zijn landgoed om als boer te gaan leven. Hij stierf op 82-jarige leeftijd, vervreemd van vrouw en kinderen, aan een longontsteking.

Download dit ebook gratis

2 reacties

  • Will reageerde op 21 januari 2012 Antwoord

    Hoe kan ik dit boek im mijn lifemap zetten?

  • Willem reageerde op 22 januari 2012 Antwoord

    Dit is een verkorte versie van het boek. Het originele boek bestaat uit 8 delen en niet uit 6.

    Het is geschreven NAAR Tolstoj, niet DOOR Tolstoi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *